|
Žalioji arbata dar vadinama nefermentuota. Daugiausia jos išauginama Kinijoje ir Japonijoje. Rytų šalyse ji geriama per arbatos ceremonijas.
Kaip plikyti: žaliosios arbatos nieku gyvu neplikykite verdančiu vandeniu; kiekviena arbatos rūšis plikoma skirtingos temperatūros vandeniu; vandens temperatūra turėtų būti 60-90°C. Taigi užvirkite vandens, maždaug 5 min. paaušinkite ir tik po to plikykite arbatą. Plikoma nuo 1 minutės iki 10min. Kuo trumpiau plikoma arbata tuo turi didesnį tonizuojamąjį poveikį. Kinijoje žaliąją arbatą įprasta "plauti". Užplikius arbatžoles ir palaikius 30 sek., vanduo išpilamas. Tos pačios arbatžoles plikomos antrą kartą - tuomet arbatos skonis kur kas subtilesnis. Kiek vartoti? Per dieną žaliosios arbatos rekomenduojama išgerti 3 puodelius.  | Kaina / 100gr
|  | Kaina / 100gr |  | Šis neįprastas pavadinimas reiškia "parakas". Šiek tiek aitroko skonio, bet malonaus aromato arbata. Ši arbata viena seniausių Kinijos eksportuojamų arbatų. |  | Junanio kolekcijos arbata.
Malonaus kvapo ir švelnaus skonio arbata. |  | Elitinė Kinijos žalioji arbata Raudoni kamuoliai. |  | Kinijos žalioji arbata Green Snow Bud |  | Kinijos žalioji arbata LUNG CHING |  | Žalioji arbata Gunpowder "Dangaus šventykla". Kaina | |
|